HIGHYARD LUCKY'S BYGGET CRADY

Flatcoated Retriever teefje van 25-04-2002 / 02-07-2010
Vader: Björshults Pang I Bygget
Moeder: Beam Me Up Murphy
7 broers en 2 zussen.
op alle foto's kan je klikken voor groot formaat.

donderdag 15 april 2010

Creetje geopereerd !

Nou we zijn weer terug. Heftig dagje weer, zo moet ik er niet teveel meer krijgen, want dan kan de kapper 't echt niet meer bijhouden met grijze haren camoufleren :-)

Het verhaal is weer anders geworden..... Het stukje bot wat zichtbaar was op de foto, blijkt vast te zitten aan haar schouder en kon niet het euvel zijn van de kreupelheid volgens Maarten.
We zagen wel weer de vele artrose en een zwaar gefrustreerde pees. Een chronische ontstoken pees en pees-schacht. Besloten is om de pees door te snijden. De spieren die eromheen liggen gaan 't nu overnemen.

Cree klaar voor de operatie.

Er zijn wel wat hapjes weggenomen van de artrose voor controle (biopt). Daar krijg ik uiterlijk woensdag de uitslag van. Op die manier kunnen we vaststellen of de artrose door ouderdom/gebruik komt of dat er een ziekte, zoals bijvoorbeeld reuma aan ten grondslag ligt. Dit is niet zeer waarschijnlijk omdat dan andere gewrichten ook zeer waarschijnlijk aangetast zouden zijn. En op die tig foto's van van de week is te zien dat alle gewrichten er verder puntgaaf uitzien. Dus weer even wachten op de uitslag van het biopt. En ondertussen revalideren.....



Op het moment is ze nog erughhh zielig, van die hang oogjes. Maar ik zat net 'n boterham te eten en toen werd ze wel wakker en keek me weer met trouwe oogjes aan : " baas ik lust ook wel 'n hapje! " . Gelukkig, ze is nog steeds m'n ouwe kleine schele klikobak. Als ze niet meer wil eten weet ik dat 't over en sluiten is :-)
Maar we wachten nog even tot vanavond uurtje of 8 met eten, sorry Cree....


update 19.00 uur:
Lees nu 't verslag van vandaag pas ( brief )... voor wie het interessant vindt en er iets van begrijpt...

Verslag scopie schouder:
Enorme arthritis, subscapularis pees aangetast, biceps pees enorme reaktie. Achterrand humerus enige chondroaplasie. Geen los fragment in het gewricht, wel arthrotische achterrand aan schouderblad. Biopten genomen van het kapsel op verschillende plaatsen om arthritis nader te onderzoeken. ( ddx. autoimmuun, neoplasie, arthrose).
Bicepstenotomie verricht.

De patiënt heeft net iets gegeten. Bij de woorden " happies doen " werd ze spontaan wakker en kon wonderwel goed lopen :eek:
Drinken gaat ook prima, en plassen... och dat laten we vandaag gewoon lekker lopen...., nou vooruit dan maar :mrgreen:

1 opmerking:

Mars zei

Pafoei, nu maar hopen dat die operatie ellende achter de rug is! Wat een toestand zeg. X Mars