HIGHYARD LUCKY'S BYGGET CRADY

Flatcoated Retriever teefje van 25-04-2002 / 02-07-2010
Vader: Björshults Pang I Bygget
Moeder: Beam Me Up Murphy
7 broers en 2 zussen.
op alle foto's kan je klikken voor groot formaat.

zondag 18 oktober 2009

Jacht én trainen.


Am, Cree, eend en geweer...









Gisteren hadden we een heerlijke jachtdag met 2 leden uit de combi training. Het geluk was aan de kant van Hans en Herbert gevallen, zij mochten mee. Leren hoe het is om in het échte veld te staan. Je hond ervaring te laten opdoen met warm wild. Veel lopen door de polder, slootjes springen, over hekken klimmen. Koeien en schapen ontwijken. Overdekt jagen in een verwaarloosde kas, op jacht naar Reintje de Vos. Sterke verhalen aanhoren van de mannen met het geweer, nog meer polders, bossen en akkers bewandelen. Kortom een leerzame dag, voor iedereen.
In de ochtend hadden we 't meeste geluk er werd nog behoorlijk wat geschoten. Gevolg een zeer divers tableau van haas, fazant, eend en 'n vos.


Crady in opperste concentratie op wat komen gaat.

's middags was 't iets minder maar toch ook nog erg gezellig en zeer leerzaam voor de jonge honden. Mijn kanjertje deed 't weer geweldig. Heb mooi werk van haar gezien. Zelfs een vos uit 't water geapporteerd. Eenmaal op de kant had ze weer door wat voor smerig dier ze in haar bek had en toen liet ze 'm ook weer snel los, hihihi.


Amber met 1 van de vele Aad's :-, even uitrusten in 't zonnetje.



Het belangrijkste van de dag, ze liep NIET kreupel aan het einde en vanmorgen ook niet.

Ik moest eerst training geven aan de puppies en de C groep. Cree thuis gelaten, kon ze nog even uitrusten van gisteren. Daarna haar opgehaald en met een eendje van gisteren een paar slepen gelopen. Eerst eenvoudig op vertrouwen en later een moeilijke over water. Ik kon haar goed volgen en 't is onwijs gaaf om te zien hoe ze zo'n spoor volgt, even te ver doorloopt, zich hersteld, weer terugkomt en dan aan de waterkant doorkrijgt dat ze naar de overkant moet zwemmen, omdat die verrekte eend kennelijk naar de overkant is gegaan. Ook daar pakte ze het spoor goed op, verdween in het bos en kwam mooi terug met de eend. Nou ik kan je vertellen, dan sta je acuut te groeien van trots aan de kant van het water hoor!
Vervolgens nog een ingewikkelde sleep getrokken met diverse haken en verschillend terrein ( gras, bos, over een weg en weer 'n bos in). Ook die ging super. We zijn er klaar voor!

Dinsdag a.s gaan we nogmaals proberen om 'n mooie MAP A binnen te halen. De druk is eraf, we hebben 'm immers al. We gaan ons best doen, maken er een leuke dag van en lukt 't niet, dan is er geen man over boord. Ik zal de training van vandaag in m'n herinnering ophalen en aan het goede gevoel denken, daar gaat 't toch allemaal om.

Op dit moment zit ze met grote vragende ogen voor me. Ze vind het kennelijk tijd voor 'n lekker kauwbot. En och tegen zo'n heerlijk smoeltje kan ik geen nee zeggen. Ze heeft lekker gewerkt dus dat ga ik maar 'ns voor haar regelen.

Geen opmerkingen: